Kesäpöksyt


Ensimmäisellä lomaviikolla oltiin koko perhe kannustamassa poikaa ensimmäissä kartingkilpailuissaan. Palkintopallille nousi ennen kisan päättymistä tyttö uusissa housuissaan. Kaava on Denim Blå (tein samalla kaavalla pojalle housut aiemmin) ja koko 110 cm ilman mitään muutoksia (oho :-)).

Tähti ja Temppu

Olin pitkään suunnitellut tähtipaidan toteuttamista Made For Apes-blogin ohjeella. Kun näin Fb:n ompeluryhmässä kuvan ideasta toteutettuna betoniromutrikoosta oli suorastaan pakko tarttua tuumasta toimeen, oli se niin hieno (enkä valitettavasti painanut mieleen olisiko ollut jonkun bloggaajan jolle olisin tässä voinut kunnian suoda). Kaavana On The Road koko 122 cm pidennettynä. Vasemapaan sivuun lisäsin pojan puhelimelle sopivan taskun.


 Siihen taitaakin pojan kesävaatteet jäädä, pikkuhiljaa ajatus hiipii kohti syksyä, pidempiä hihoja ja puntteja. Poika tarvitsisi uusia housuja, mutta kangasvarastosta (vaikka se iso onkin) ei riittävästi joustocollegea löydy. Kaivoin kätköistä sinisen velourin ja lähdin kokeilemaan Trick-housukaavaa Ottobresta 3/16. Pituus on 122 cm + punttiin 26 cm (alkuperäinen kaava on caprimittainen) ja vyötärölle 5 cm (alkuperäisestä kaavasta jäi pois erillinen vyötärö- ja lahkeensuukaitale sekä taskut.) Leveyden otin 110 cm mukaan tälle hoikkeliinille. Etulahje on leikattu taitteelta, mutta se jäi niin (omaan silmääni) oudosti pussille, että ompelin viimeisenä keskelle eteen vielä loivan kaaren.

Kuvassa vilahtava lentsikkapaita on valmistunut 1,5 vuotta sitten ja vielä menee :-)

A-linjaa




Minulla on 4 isoa laatikollista veloureita ja joustofroteita, joista todella harvoin tulee enää ommeltua mitään. Nyt sain sentään tuhottua sieltä yhden (!) kankaan pois eli tämän pinkkivalkoisen tähtivelourin. 60 cm täysleveyttä oli sen verran vähän, että hupun jouduin leikkaamaan neljästä kappaleesta eikä kohdistuksia voinut miettiä alkuunkaan. Limenvärinen rengasvetoketju lienee Myllymuksuilta ostettu. Vuoritin vain hupun trikoolla, jossa lime pohja ja pinkit tähdet. Kaava on Organic Star koko 110 cm Ottobresta 1/2014.

Housujakaan en ole tainnut aikaisemmin postata. Verson Puodin mummolan tuntu joustocollegesta riitti oman tunikan jälkeen vielä 104 cm koon leggareihin. Muistelen kaavan olevan Green Lines ruttulegginsit samaisesta Ottobresta.


Tytön rakas kissa unilelu piti tänään ehdottomasti saada kuvaan mukaan. Tytölle tein samankaltaisen tunikan kuin itselleni Kootin Pottupelto-trikoosta. Kaavan kanssa kävi muistaakseni niin, että piirsin Ottobren Havet-tunikan koossa pituus 110 cm/leveys 104 cm, sitten mallailin sitä tähän omaan viritelmääni ja totesin Havetin mallin erikoiseksi ja lähdin saksimaan omasta kaavaasta isompaa versiota.




Jalassa jokaiselle 5-vuotiaalle tytölle välttämättömät kesäpöksyt; pinkit caprilegginsit. Näitä ilman ei vain voi olla :-) Trikoo on Jyväskylän Kangaskaupasta.

Kuokkavieraat


Tunika ei pääse täysin oikeuksiinsa tässä kuvassa, mutta tällä mennään. Kaavat ovat jälleen Ottobresta: Paperplane -tunika numerosta 3/16 ja Diamonds -caprilegginsit 3/15. Koko on 110 cm mikä on juuri sopiva nyt. Molemmat lapset ovat nyt suunnilleen sentin alle tasakympeistä (poika liki 130 cm) ja jännitämme kesän huvipuistokäyntiä, että saadaanko 110 ja 130 mitat rikki ja pääsyn ennen kokemattomiin laitteisiin. Taidetaan venyttää käyntiä elokuulle josko tarvittavia millejä vielä kertyisi. Kuositrikoo on Viljamin Puodin kuokkavieraat.