Kahdessadas


Tästä se lähtee, blogini 200. postaus.

Kesken sovituskuvien näpsimisen poika lähti yhtäkkiä huoneeseensa. Tuli takaisin moottorisahan kanssa, tiedä sitten tarkemmin syytä siihen. Mutta tässä se nyt on, moottorisahan kanssa kuvassa uusi paita. Kaava on Ottobren 1/14 Totem Owl raglansvetari, leveys 110 cm ja pituus 122 cm mukaan ja juuri passeli n. 114 senttiselle hoikalle nuorelle miehelle.


Poika sai itse valita puseron resorin värin ja päätyi keltaiseen. Majapuulta ostettua neulosta kului 60 cm. Tai no, 50 cm olisi riittänyt mutta eihän tuosta lopusta mitään hernepusseja kummempaa saa ommeltua. Yritän alkaa kirjaamaan jatkossa kankaiden menekin ja välillä ynnäillä yhteen minkä verran sitä on saanut muunnettua kankaita vaatteiksi. Ja verrata lukua ostettuihin metreihin, joita on varastossa paljon. Tämän vuoden minimitavoite on pienentää kangasvarastoja 10 metrillä.



Paidan tikkaukset ompelin ohjeiden mukaan, eli kaikki resorikappaleet ensin neuloksen kanssa oikeat puolet vastakkain, ompelu suoraompeleella 1 cm saumavaralla, saumavarojen silitys auki, taitetaan resorin nurjat puolet vastakkain ja viimeistely peitetikillä. Melkoisena haasteena oli saada ommel kulkemaan oikealla puolella tasaisesti, koska peitetikillä ompelu tapahtuu tässä tapauksessa nurjalta puolelta ja neuloksen ja resorin sauma jää piiloon taitetun resorin alle. Tuosta pääntien kuvasta ymmärtää asian varmaan paremmin kuin selostuksestani. Parin purkukerran jälkeen ompelinkin harsinompeleen neuloksen puolelle 6 mm etäisyydelle, ja sen vierestä olikin sitten huomattavasti helpompi ommella peittarilla.





Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit :-)