Froteehaalari

Kun edellisestä reissusta on toivuttu, niin seuraava jo häämöttää. Kuukauden päästä matkaamme koko perhe Egyptiin, ja kun reissuvaatetusta tytölle aloin miettimään, tämä Tanttarallan haalari tuli heti mieleen. Saman värinenkin tästä tuli, kun joustisvarastossani muuta tyttömäistä ei ollut tarpeeksi. Kaavan pohjana on Ottobren 6/10 velourhaalari, johon sovitin hupun tästä.
Taakse applikoin tassun (tai sitä se yrittää esittää) valkoisesta velourista. Hihansuut, taskunsuut ja hupun reuna on tehty valkoisesta resorista kaksinkerroin taittamalla ja tikkaamalla oikealta puolelta läheltä reunaa. Pinkki joustis on Lasten Metsolasta.
Koko on 86 cm, joten kasvunvaraa vielä löytyy. Puntit ovat nyt vähän hassun mittaiset, aikanaan 86 cm mittaiselle tytölle ne toivottavasti ovat caprimittaiset. Leveyttä sen sijaan ei ole ollenkaan liikaa. Haalari on nyt jo ollut kovassa käytössä saunan jälkeen-haalarina.

Amerikan tuliaisia

Kotiuduin viikko sitten ihanalta matkalta New Yorkista. 5 päivää tuossa upeassa kaupungissa nautin täysin siemauksin ystävien seurasta eikä lapsiakaan ehtinyt tulla kova ikävä, vaikka sitä etukäteen vähän pelkäsin. Pääasiassa keskityin shoppailuun, sillä nähtävyydet oli tarkasteltu jo muutama vuosi sitten. Tässä joitain otoksia mitä matkalaukusta löytyi lapsille.

Violetti toppatakki 11 USD ja ruskea takki 26 USD. Ruskean takin koko on 2v ja lienee ensi talvena ja ehkä sitä seuraavanakin sopiva.
Harmaa DKNY:n mekko ja alushousut 10 USD ja turkoosi Tommy Hilfigerin pikeetunika muistaakseni 6 USD.
Pinkki DKNY:n toppi taisi olla 7 USD ja vihreä pusero 5 USD Children´s Placesta. Toppi on kokoa 5v. mutta mielestäni pienempi ja niin ihana ettei sitä voinut kauppaan jättää.
Pinkki paita 5 USD Children´s Placesta ja ruskea pusero tuli settinä hirvityshousujen kanssa 10 USD:lla.
Vasemmalla ruskeat kengät koko n.24 (ensi talveksi) ja hinta 10 USD. Keskellä Eccon koon 22 välikausinilkkurit 30 USD ja oikealla Robeezin tossut koko 12-18 kk 23 USD. Tossut ovat paitsi kauniit, myös istuvat hyvin jalkaan ja tänään ne jalassa aloitettiin tytön ensimmäinen tarhapäivä.
Vähän tumma kuva, mutta ehkä jotain näkyy...Eccon karvavuorelliset Goretexit kokoa 30 (pojalle ensi talveksi) ja hintaa huimat 10 USD. Tästä löydöstä olen erityisen iloinen :-)

Vasemmalla Tommy Hilfigerin paita maksoi 8 USD ja Gymboreen hauska dinopaita 5 USD. Dinopaidan poika kiskoi saman tien päälleen kun näki sen, vaikka yleensä itse pukeminen on lähes mahdoton tehtävä.
Molemmat paidat Gymboreelta ja hintaa n. 12 USD/kpl.

Heh heh essut

Joulun alla löysin Facebookin Ompeluelämää-ryhmästä upean idean lahjaksi mummille; lasten käden- ja jalanjäljet painettuna itsetehdylle essulle. Kipin kapin Eurokankaaseen kangasostoksille ja Harrasteesta hain kangasvärit. Aatonaaton saunahetki alkoi painantatuokiolla, josta muodostui kahden lapsen huutokonsertti. Poika ei ollenkaan ihastunut ideaan käsien ja jalkojen värjäämisestä ja tyttö huusi silkasta myötätunnosta. Siinä ei sitten paljon mietitty, kuinka nätisti jalat ja kädet asetellaan essuihin ja ryttääntyihän ne välillä jalan allekin värin roiskuessa. Nopsasti vaan jonkinlaiset jäljet essuun. Mummi-tekstin leikkasin leivinpaperista ja värin tuputtamiseen käytin meikkisientä. Nokkelampi olisi tehnyt sabluunan muovitaskusta tai -kalvosta (jälkimmäistä jopa ajattelin, mutta en kotoa löytänyt), leivinpaperi ei pysynyt kankaassa kiinni ja värit levisivät jonkin verran. Mutta sopiihan se näiden essujen luonteeseen. Ensimmäinen essu valmistui juuri ja juuri jouluksi ja meni niin nopeasti pakettiin, etten kuvaa muistanut ottaa. Nyt valmistui toiselle mummille synttärilahjaksi yhtä uniikki kappale ja se ehti kuvattavaksikin. Oikeassa alareunassa on vielä varmuuden vuoksi Sinooperin Homemade-merkki, jos se jollekin jäisi epäselväksi. Sen saattaa olla tarkoitus peittää myös oikealle puolelle tikattua nauhan käännettä. Vasemmalla oleva chiliessu on myös itse tekemäni vuosia sitten, kun tyttöporukkamme "kokkauskerhon" jäsenistölle tehtiin samanlaiset. Kaavan alkuperää en muista, mutta nyt se toimi kaavana mummien essuille. Lopputulokseen ei voi olla tyytyväinen, mutta se saa hymyn huulille ja tiedän mummien arvostavan ainakin ajatusta. Ja sehän on tärkein, eikö?

Sieniä ja siilejä

Tämä valloittava joustofrotee päätyi meille Royalkestojen postikuluttomuustarjousta hyödyntäen. Laatu miellyttää erittäin paljon; paksua ja pehmeää. Kaava on tuttu täältä, kokokin edelleen 80 cm. Jalkapohjaa muokkasin (muka) paremmin istuvaksi lisäämällä jalkaterälle oman kappaleen ottamalla mallia Ottobren 4/11 puolipotkareista. Haarakiilan muokkauksesta oli hyötyäkin, alkuperäisessä kaavassa se on kiinni takakappaleessa. Tein siitä oman kappaleen ja oli helpompi työstää niin. Ruskeat resorit ovat Eurokankaasta.
 Haalari valmistui jo pari viikkoa sitten, mutta sovituskuvaa en aikaisemmin ole muistanut ottaa. Tänään se sitten napattiin, juuri iltaraivaristaan toipuneesta nuhanenästä.

Vuoden ekat

Ikasyrilta joku aika sitten tullut kalastajanalle pääsi viimein paidaksi. 4v pojan mitat ovat nyt 100 cm ja 13,9 kg. Metriluvun täyttymisen myötä päätin siirtyä paidoissa kokoon 104 cm, tässä siis ensimmäinen laatuaan. Kaavana kestosuosikki Ottobren Creative Workshop 301 istuva malli. Siitä olikin jo hetki vierähtänyt, kun tätä kaavaa olin viimeksi käyttänyt.

Housujen turkoosi joustis on kotoisin Triteksistä. Housut on tehty Saimi svetarihousujen kaavalla koko 98 cm puntteja pidentäen.
Sovituskuva ei taaskaan ole kovin kummoinen. Jalassa muuten JNY:n sukat, kangastilauksen yhteydessä en voinut vastustaa kiusausta ostaa pojalle ruskeat tähti-,pilvi- ja raitasukat, tyttö puolestaan sai parit kuviolliset sukkahousut.
Kerrankin käytin kankaat kerralla loppuun. Raidallinen jersey on myös Ikasyrilta, ja sitä riitti yöpaidan hihoiksi ja housuiksi. Takakappaleen raidat ovat JNYlta. Housujen kaavana on aikaisemminkin kokeiltu Ottobren 1/07 raitapitkikset koko 98 cm pidennetyillä lahkeilla. Paidan kaava Ottobresta 6/11, malli Toy Dog koossa 104 cm.

Olipa kiva huomata pari uutta lukijaa, tervetuloa! Ja nyt lueskelemaan uutta Ottobrea, pikaselailulla vaikutti tosi hyvältä.